PERSONAL DATA PROTECTION NOTICE

PERSONAL DATA PROTECTION NOTICE FOR I SYNERGY REWARDS SDN BHD'S (MYKAD SMARY SHOPPER ONLINE- PREVIOUSLY KNOWN AS SMART$AVER) VALUED CUSTOMER/PROPSPECTIVE CUSTOMER

  1. I SYNERGY REWARDS SDN BHD ("MYKAD SMART SHOPPER ONLINE") respects the privacy of all personal data / personal information collected from our valued customers / prospective customers seriously and this Personal Data Protection Notice ("Notice") is issued to all our valued customers / prospective customers in line with the requirement of the Personal Data Protection Act 2010.
  2. In the course of your dealing with I SYNERGY REWARDS SDN BHD ("MYKAD SMART SHOPPER ONLINE "), we will request you to provide us the following personal data/personal information:-
    1. name;
    2. identity card number/passport number/company registration number;
    3. address;
    4. gender;
    5. nationality;
    6. contact information;
    7. email address;
  3. All personal data / personal information collected/processed will be kept in a secure manner, and where applicable, it will be kept in accordance with the applicable laws and regulations to prevent the unauthorized or unlawful processing of your personal data / personal information and the accidental loss or destruction of, or damage to, your personal data / personal information.
  4. The personal data / personal information which you have provided will be collected, used and processed by us for the following purposes:-
    1. to deliver notices, newsletter, promotions, services or products and marketing materials to you;
    2. for MYKAD SMART SHOPPER ONLINE 's customer relationship management;
    3. to conduct marketing, survey, questionnaires, legitimate business activities and client profiling activities in connection with our services and related products;
    4. internal record and maintenance of customer database.
    5. to facilitate the provision of services or products in accordance to our customers' specifications;
    6. for billing and financing purposes which include sales orders processing, invoicing, delivering of goods and/or services, and collection of outstanding payment from our customers;
    7. for MYKAD SMART SHOPPER ONLINE 's credit risk management and credibility worthiness check of our customers;
    8. to explore employment opportunities and potential sales opportunities;
    9. to monitor, review and improve MYKAD SMART SHOPPER ONLINE 's services and products;
    10. for marketing and trend analysis of product and services;
    11. other such purposes which are relevant to the products and services provided by MYKAD SMART SHOPPER ONLINE;
  5. Generally MYKAD SMART SHOPPER ONLINE keeps all personal data / personal information confidential, and you hereby consent and authorize us to provide or disclose your personal data / personal information to the following categories of parties:-
    1. any person to whom we are compelled or required to provide or disclose your personal data / personal information under laws or in response to a competent government agency;
    2. any associated company(ies) and related company(ies) and subsidiary(ies) and affiliate(s) of MYKAD SMART SHOPPER ONLINE which includes future establishments;
    3. government agency(ies), statutory authority(ies) and industry regulator(s);
    4. our auditors, accountants, lawyers, financial institutions, other financial or professional advisers credit reporting agencies, credit bureau, debts collection agencies ;
    5. our business partners and online affiliates that provide related services or products in connection with our business;
    6. third party services or product providers which are deemed to be necessary or appropriate (including those which are located overseas);
    7. our appointed service providers in relation to our customer loyalty programs for the purpose of delivery of gift redemption and services.
  6. As a data subject, you have the right (subject to payment of fee) to request access and correction of your personal data / personal information which we hold. You also have the right to request for your personal data / personal information to be exclusively retained by us only, as long as necessary for the fulfilment of the purposes for which it was collected. If you own that right or if you have any related questions, you may write to us at the following address:-

    I SYNERGY REWARDS SDN BHD ("MYKAD SMART SHOPPER ONLINE")
    Unit 20-10, Tower A, The Vertical Business Suite,
    Avenue 3, Bangsar South,
    8, Jalan Kerinchi,
    59200 Kuala Lumpur, Malaysia.
    Email: support@mssonline.my
  7. Should you have any query(ies) in relation to the policy in this Notice, please write to the following address within twenty-one (21) days from the date of this Notice:-

    I SYNERGY REWARDS SDN BHD ("MYKAD SMART SHOPPER ONLINE")
    Unit 20-10, Tower A, The Vertical Business Suite,
    Avenue 3, Bangsar South,
    8, Jalan Kerinchi,
    59200 Kuala Lumpur, Malaysia.
    Email: support@.my

Failing which, our company shall deem that you have consented to the Policy in this Notice.

  1. In the event of any inconsistency between the English version and Bahasa Malaysia version of this Notice, the English version shall prevail over the Bahasa Malaysia version.
  2. By virtue of your providing of personal data to MYKAD SMART SHOPPER ONLINE in the Credit Facility Application Forms, Accounts Opening Application Form, Membership Application Form, Consent Form and/or other relevant documents to enable the provision of services and/or products to be provided by MYKAD SMART SHOPPER ONLINE to you, you agree to the terms and conditions of this Notice.

     

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI UNTUK PELANGGAN/BAKAL PELANGGAN
I SYNERGY INTERNATIONAL (M) SDN BHD

  1. I SYNERGY REWARDS SDN BHD ("MYKAD SMART SHOPPER ONLINE') menghormati privasi data peribadi / maklumat peribadi yang dikumpul daripada pelanggan/bakal pelanggan dengan serius dan Notis Perlindungan Data Peribadi ("Notis") ini ditujukan kepada pelanggan/bakal pelanggan kami selaras dengan keperluan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010.
  2. Dalam pengurusan dengan I SYNERGY REWARDS SDN BHD ("MYKAD SMART SHOPPER ONLINE'), kami akan meminta anda membekalkan data peribadi/maklumat peribadi berikut:-
    1. nama;
    2. nombor kad pengenalan/nombor pasport/nombor pendaftaran syarikat;
    3. alamat;
    4. jantina;
    5. kewarganegaraan;
    6. butiran perhubungan;
    7. alamat e-mel;
  3. Semua data peribadi/maklumat peribadi yang di kumpul/diproses akan disimpan dengan cara yang selamat, dan di mana praktikal, ia akan disimpan selaras dengan undang-undang dan peraturan yang relevan untuk menghalang pemprosesan data peribadi/maklumat peribadi anda secara haram atau tidak sah dan kehilangan atau kemusnahan atau kerosakan kepada data peribadi / maklumat peribadi anda.
  4. Kami akan mengumpulkan, menggunakan dan memproseskan data peribadi/maklumat peribadi yang dibekalkan oleh anda untuk tujuan-tujuan berikut:-
    1. untuk penyampaian notis, surat berita, promosi, perkhidmatan atau produk dan bahan-bahan pemasaran bagi perkhidmatan atau produk tersebut sama ada pada masa kini atau di masa hadapan kepada anda;
    2. untuk pengurusan perhubungan pelanggan bagi MYKAD SMART SHOPPER ONLINE;
    3. untuk menjalankan aktiviti-aktiviti pemasaran, kajian, soal selidik, perniagaan yang sah dan pemprofilan pelanggan berhubungan dengan perkhidmatan dan produk berkaitan dengan kami;
    4. untuk penyimpanan rekod dalaman kami dan penyelenggaraan pangkalan data pelanggan;
    5. untuk memudahkan penyediaan perkhidmatan atau produk berdasarkan spesifikasi pelanggan;
    6. untuk penghantaran bil dan tujuan-tujuan pembiayaan termasuk pemprosesan pesanan jualan, invois, menyampaikan barangan dan / atau perkhidmatan, dan kutipan bayaran tertunggak daripada pelanggan;
    7. supaya MYKAD SMART SHOPPER ONLINE boleh melaksanakan pengurusan risiko kredit dan pemeriksaan kredibiliti pelanggan;
    8. meneroka peluang-peluang pekerjaan atau potensi peluang jualan;
    9. untuk memantau, mengkaji semula, memperbaiki perkhidmatan dan produk MYKAD SMART SHOPPER ONLINE ini;
    10. untuk pemasaran dan analisis trend produk dan perkhidmatan;
    11. apa-apa urusan lain yang berkaitan dengan produk dan perkhidmatan yang disediakan oleh MYKAD SMART SHOPPER ONLINE;
  5. Secara umumnya, MYKAD SMART SHOPPER ONLINE menyimpan semua data peribadi / informasi peribadi secara sulit, dan anda dengan ini membenarkan dan memberi izin kepada kami untuk membekalkan atau mendedahkan data peribadi / informasi peribadi anda kepada pihak-pihak berikut:-
    1. mana-mana pihak yang mewajibkan atau mengehendaki kami untuk membekalkan atau mendedahkan data peribadi / informasi peribadi anda di bawah undang-undang atau untuk tujuan membalas kepada agensi kerajaan yang kompeten;
    2. mana-mana syarikat bersekutu dan syarikat berkaitan dan anak syarikat bagi MYKAD SMART SHOPPER ONLINE termasuk syarikat-syarikat yang akan ditubuhkan pada masa hadapan;
    3. agensi kerajaan, badan berkanun dan penyelia industri;
    4. juruaudit-juruaudit, akauntan-akauntan, peguam-peguam kami, institusi kewangan atau penasihat-penasihat kewangan atau profesional yang lain, agensi-agensi laporan kredit, biro kredit, agensi-agensi kutipan hutang;;
    5. rakan-rakan kongsi perniagaan dan ahli gabungan online kami yang menyediakan perkhidmatan atau produk berkaitan dengan perniagaan kami;
    6. pembekal perkhidmatan pihak ketiga atau pembekal produk sebagaimana kami anggap perlu dan sesuai (termasuk ia yang berada di luar negara);
    7. pembekal perkhidmatan berkaitan dengan program kesetiaan pelanggan bagi tujuan penyampaian hadiah yang ditebuskan dan perkhidmatan.
  6. Sebagai seorang subjek data, anda mempunyai hak (tertakluk kepada bayaran sewajat) untuk meminta akses kepada dan pembetulan terhadap data peribadi / informasi peribadi yang disimpan oleh kami. Anda juga mempunyai hak untuk meminta agar data peribadi / informasi peribadi anda yang disimpan oleh kami (hanya selama mana yang diperlukan) hanya digunakan untuk memenuhi tujuan maklumat tersebut dikumpul. Jika anda ingin membuat demikian atau anda mempunyai persoalan yang berkaitan, sila tulis surat kepada kami di alamat berikut:

    I SYNERGY REWARDS SDN BHD ("MYKAD SMART SHOPPER ONLINE")
    Unit 20-10, Tower A, The Vertical Business Suite,
    Avenue 3, Bangsar South,
    8, Jalan Kerinchi,
    59200 Kuala Lumpur, Malaysia.
    Email: support@mssonline.my
  7. Kami yakin bahawa anda telah memberi kebenaran dan bersetuju kepada terma-terma di atas yang berkaitan dengan polisi pengurusan data peribadi / informasi peribadi anda. Sekiranya anda tidak bersetuju kepada terma-terma di atas atau sekiranya anda mempunyai pertanyaan berkaitan dengan polisi dalam notis ini, sila tulis surat kepada alamat seperti berikut dalam masa dua puluh satu (21) hari dari tarikh Notis ini:-

    I SYNERGY REWARDS SDN BHD ("MYKAD SMART SHOPPER ONLINE")
    Unit 20-10, Tower A, The Vertical Business Suite,
    Avenue 3, Bangsar South,
    8, Jalan Kerinchi,
    59200 Kuala Lumpur, Malaysia.
    Email: support@mssonline.my

Justeru, syarikat kami anggap anda telah bersetuju dengan Polisi dalam Notis ini.

  1. Sekiranya terdapat sebarang percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia di dalam Notis ini, versi Bahasa Inggeris seharusnya diterima.
  2. Menurut kuasa tindakan anda dalam menyediakan data peribadi anda kepada MYKAD SMART SHOPPER ONLINE di dalam Borang Permohonan Kemudahan Kredit, Akaun Membuka Borang Permohonan, Borang Permohonan Keahlian, Borang Persetujuan atau dokumen yang berkaitan seperti untuk membolehkan penyediaan perkhidmatan dan / atau produk yang akan disediakan oleh MYKAD SMART SHOPPER ONLINE kepada anda, bermakna anda bersetuju dengan terma-terma dan syarat-syarat Notis ini.
LOADING